Behangwerk


Behangers van Hentex is hét behangersbedrijf van Nijmegen en omstreken. Wij beschikken over een groot aantal aan ervaren behangers die gespecialiseerd zijn in het behangen van uw muren. Onze specialisten zijn voor u beschikbaar.. Onze behangers hebben ervaring met diverse soorten behang, waaronder: Renovlies behang, Glasvliesbehang, Vinylbehang, Papierbehang, Duplexbehang en Fotobehang.

 

Behangsoorten
HENTEX Wall Decoration gebruikt verschillende soorten behang met als basismateriaal papier, al of niet versterkt met kunststof.

Behangpapier:

Simplex
Dit materiaal bestaat uit een laag papier. Simplexbehang wordt bijna nooit verkocht in behangspeciaalzaken, maar is wel te vinden in bouwmarkten. De banen worden hiermee vaak overlappend geplakt, met lijm voor normaal behang. Hoe dunner het papier, hoe vlakker de ondergrond dient te zijn want elke oneffenheid is zichtbaar. De naden blijven altijd zichtbaar en dit soort wandbekleding is niet 'afstripbaar', zodat het weer verwijderen vaak een hele klus is.

Duplex
Bestaat uit twee lagen papier. Door de dikte van het materiaal is een gladde ondergrond iets minder belangrijk. Deze soort wandbekleding is ook minder kwetsbaar dan simplex. Er is ook duplex behang verkrijgbaar waarin een reliëf is aangebracht. Het is leverbaar in gladde en gecouvreerde uitvoering. Gecouvreerd wil zeggen dat er lucht tussen de twee papierlagen is gespoten waardoor het dikker wordt en een beetje verend aanvoelt. Deze soort kan slechte muren behoorlijk goed camoufleren. De banen worden stotend geplakt (met de randen tegen elkaar aan).

Rauhfaser
Deze wandbekleding bestaat uit twee lagen papier met houtsnippers ertussen. Vroeger werd er gezegd dat dit materiaal makkelijk was over te sauzen, zodat er niet steeds opnieuw geplakt hoefde te worden. De echte reden voor de populariteit van dit materiaal was echter de prijs. Het soort rauhfhaser dat tegenwoordig te koop is, is dikker, afwasbaar en in vele kleuren leverbaar. Het is alleen niet meer zo goedkoop als vroeger.

Met kunststof versterkt behang:

Vinyl
Bestaat uit toplaag van vinyl op twee lagen papier . Vinyl behang is beter schoon te maken dan gewoon papieren wandbekleding. De kunststof toplaag is aangebracht op een onderlaag van papier en is meestal voorzien van een structuur. Vinyl behang is waterbestendig en kan op alle plaatsen worden gebruikt, dus ook in douches, keukens en andere "natte" ruimtes. Het is in vele kleuren en dessins leverbaar. Vinyl wordt stotend geplakt (met de banen tegen elkaar aan) met lijm voor zwaar behang.

Schuimvinyl
Deze wandbekleding bestaat uit grondpapier waar vinyl (plastic) is opgeperst. Slechte muren kunnen mooi worden weggewerkt met dit soort materiaal. Het is leverbaar in vele soorten en wordt altijd naadloos aangebracht. Deze wandbekleding is 100% afwasbaar en "afstripbaar" en ook leent dit behang zich uitstekend voor overschilderen. Schuimvinyl is een goedkoop en een beter te reinigen alternatief voor spachtelputz, spuitwerk of granol. Schuimvinyl wordt stotend geplakt (met de banen tegen elkaar aan) met lijm voor zwaar behang.

Glasvlies en glasweefsel:

Glasvezel producten zijn supersterke bekledingsmaterialen voor muren en plafonds. Glasweefsel is bijzonder decoratief en duurzaam en met name geschikt voor ruimten die intensief worden gebruikt. Glasvlies is een renovatiemateriaal van glasfiber. Het verbergt barsten en kleine onregelmatigheden in vlakke ondergronden.

Glasvlies
Glasvlies wordt gebruikt als versterking van wanden en plafonds en wordt afgewerkt met latex muurverf. Vooral bij oude plafonds kunnen door toepassing van glasvlies kleine scheurtjes blijvend worden weggewerkt, omdat zowel de lijm als het glasvlies zelf enigszins flexibel blijven.

De voordelen van glasvlies op een rij:

Renovatie: glasvlies laat scheuren of barsten verdwijnen en verstevigt de ondergrond.
Duurzaam: glasvlies garandeert een duurzame afwerking.
Vochtwerend: glasvlies is water- en vochtafstotend.
Overschilderbaar:glasvlies is gemakkelijk en snel te schilderen.
Glasweefsel
Glasweefsel (ook wel scan of skin genoemd) is verkrijgbaar in verschillende structuren en af te werken met alle denkbare muurverven in iedere gewenste kleur. Een afwerking in een multi-colour verfsysteem geeft een extra fraaie en hoogwaardige muurafwerking

Glasweefsel kan worden toegepast op nieuw of reeds geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk, blauw-, wit- en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gips- en kartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten.

De voordelen van glasweefsel op een rij:

Stootvast: glasweefsel vermijdt snelle beschadiging van de ondergrond.
Strak resultaat: glasweefsel laat scheuren of barsten verdwijnen en zorgt voor een duurzame en egale wand.
Onderhoudsarm: glasweefsel is gemakkelijk schoon te houden. Een onderhoudslaag is minder snel nodig.
Overschilderbaar: glasweefsel is gemakkelijk en snel te overschilderen, is decoratief en geeft een totaal nieuwe sfeer.
Vlamwerend: glasweefsel is in hoge mate vlamwerend en in combinatie met onbrandbare gipsplaat een veilige oplossing.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


06-53395661


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur